To make barley water, rinse 1/2 cup barley and soak in 3 cups water for 4 hours or overnight. Boil soaked barley in 4 more cups water, then simmer for 30 minutes to an hour.
उपभोग के लिए जौ का पानी तैयार करने के लिए, इन चरणों का पालन करें: सामग्री:, कुल्ला और भिगोएँ, उबालें, धीमी आंच पर आंच धीमी कर दें और लगभग 30 मिनट से एक घंटे तक पकाएं जब तक कि जौ नरम न हो जाए और पानी
अत्यधिक लाल मांस का सेवन, विशेष रूप से प्रसंस्कृत और असंसाधित प्रकार, टाइप 2 मधुमेह के उच्च जोखिम से जुड़ा हुआ है।
Consuming excessive red meat, especially processed and unprocessed types, is linked to a higher risk of type 2 diabetes.
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Lemon juice can benefit diabetes by aiding weight management and providing vitamin C.